Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Democratiseer de ouderenzorg’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Er valt nog veel te verbeteren aan de bijdrage aan en deelname van ouderen in de zorg en de samenleving. ‘Schrijf ouderen niet af als een kwetsbare, hulpbehoevende risicogroep, maar maak gebruik van hun capaciteiten en ervaring’, pleit hoogleraar Tineke Abma. Dat geeft een krachtige impuls voor buurten met vitale ouderen die zich gezien en verbonden voelen.
Active Lifestyle Istock 971388782
Foto: eclipse_images/Getty Images/iStock
Premium

Tineke Abma is directeur van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. In de afgelopen jaren zijn er door “kwetsbare ouderen” oplossingen aangedragen om de zorg te verbeteren en te stroomlijnen.
   Mevrouw Abma heeft vlg mij niet gereageerd op de pogingen van een substantiële groep ouderen een ziekenhuis voor de sloopkogel te behoeden. Ondanks de eenvoudige rekensommen die er vanaf april 2020 gemaakt zijn met als doel een geïntegreerde netwerkzorg te organiseren die dezelfde oudere een stem geeft in de behandeling en onnodig gesleep met kwetsbare ouderen beperkt tot het hoogst noodzakelijke. Aad de Groot bestuursvoorzitter van DSW heeft al becijferd dat daar een enorme gezondheidsslag te maken valt die nog eens goedkoper is ook. Het zou mevrouw adsma sieren als ze niet alleen met de Gemeente en de RvB in gesprek ging maar vooral met de (” bejaarden” die van die zorg afhankelijk zijn. Het zal opvallen hoe genuanceerd er gedacht wordt over de ouderen zorg.
   groet, J.E Sluimers vrz van de stichting HoudBronovoOpen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.