Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dermatologen Catharina mogen niet op non-actief

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven mag vier dermatologen voorlopig niet op non-actief zetten omdat ze patiënten hebben doorverwezen naar hun eigen privékliniek MohsA in Venray. Het Scheidsgerecht Gezondheidszorg heeft dat bepaald.
Dermatologen Catharina mogen niet op non-actief

Een woordvoerder van het ziekenhuis vertelt dat uit intern onderzoek is gebleken dat de vier dermatologen ‘stelselmatig’ en ‘onnodig’ patiënten hebben doorverwezen.

Non-actief

Om hoeveel patiënten het gaat, kan de woordvoerder niet zeggen. Het ziekenhuis wilde de artsen vanaf 17 april op non-actief zetten. Het Scheidsgerecht stelt dat ‘onvoldoende vast staat dat de dermatologen de patiënten bewust hebben verwezen’ naar hun eigen kliniek. De dermatologen hebben aangeboden geen patiënten meer door te sturen. De maatschap bestaat uit vier dermatologen die sinds 1 maart 2011 samenwerken.

Dermatologen
Advocaat Henk Stollenwerck van de dermatologen bevestigde de uitspraak, maar wilde verder niet reageren. Vorig jaar op 15 november heeft het Catharina Ziekenhuis de toelatingsovereenkomst met de voltallige maatschap opgezegd. Gangbaar is dan dat de specialisten nog zes maanden doorwerken alvorens definitief te vertrekken. Begin mei doet het Scheidsgerecht uitspraak over de rechtmatigheid van het opzeggen van de toelatingsovereenkomst. Tot dan wacht het ziekenhuis af, zegt de woordvoerder.

Integriteit
Volgens het ziekenhuis hebben de huidartsen de integriteitsregels overtreden door zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie te beginnen. De dermatologen lieten patiënten (contant) betalen voor verzekerde zorg, zegt het ziekenhuis. De dermatologen zeggen dat ze toestemming hadden en dat er niet is betaald voor verzekerde zorg.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.