Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Dermatologen Catharina Ziekenhuis zeggen af voor hoorzitting

Vier dermatologen die moeten vertrekken bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven maken geen gebruik van de officiële mogelijkheid om beschuldigingen over de opzet van een illegale praktijk te weerleggen. Ze hebben afgezegd voor een hoorzitting. Een woordvoerder van het Catharina Ziekenhuis heeft dat maandag gezegd.
Dermatologen Catharina Ziekenhuis zeggen af voor hoorzitting

Het ziekenhuis betreurt het besluit van de specialisten, zegt de woordvoerder. Het ziekenhuis moet nu zonder wederhoor een definitief besluit nemen over het voornemen om afscheid te nemen van de maatschap met vier huidartsen. De kans is groot dat het ziekenhuis ze alle vier de laan uit stuurt.

Overbodig

De dermatologen laten via hun advocaat Henk Stollenwerck weten dat de raad van bestuur hun standpunt kent en alle stukken heeft. De hoorzitting is volkomen overbodig, aldus de raadsman.

Niet integer

De raad van bestuur van het ziekenhuis zegt dat de dermatologen niet integer zijn geweest omdat ze zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie hebben opgezet en patiënten (contant) lieten betalen voor verzekerde zorg.

Beschuldigingen ontkend

In de pers hebben de dermatologen de beschuldigingen ontkend. Ze zeggen dat ze persoonlijk toestemming hadden voor de nieuwe praktijk en kondigden beroep aan tegen de beslissing van het ziekenhuis.

Aansprakelijk

De huidartsen stellen voorzitter Piet Batenburg persoonlijk aansprakelijk voor de schade en sturen nog deze week een verzoek naar de rechtbank om hem onder ede te laten horen over de afspraken die zijn gemaakt, aldus Stollenwerck. (ANP)

Lees meer:

Dermatologen willen bestuur voor rechter dagen

Catharina wil af van maatschap dermatologie

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Van een arts assistent die bij deze dermatologen heeft gewerkt, weet ik dat die doktoren het goed voor elkaar hadden en het is binnen die kringen algemeen bekend dat ze naast hun werkzaamheden in het ziekenhuis grote bedragen verdienden in de privekliniek en daarbij gebruik maakten van de fasciliteiten vh ziekenhuis. Hoe goed de artsen ook zijn, maakt niet uit want dat kun je als RvB niet accepteren.

  3. Die Directeur Piet Batenburg van het Catharina Zkh Eindhoven zou bij Philips gewerkt kunnen hebben: afzonderlijk de dermatologen (ver)horen en daarna tegen elkaar uitspelen. Wel, deze dermatologen zijn niet alleen goed in hun vak, ze zijn ook nog beducht voor politieke spelletjes; dikke pluim voor die medici

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.