Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dermatoloog ontwikkelt app voor zelfdiagnose

Mark van Dorresteijn
Dermatoloog Dick van Gerwen heeft een app ontwikkeld die antwoorden biedt op vragen over huidproblemen.
Dermatoloog ontwikkelt app voor zelfdiagnose

De app ‘dermaWizard’ leidt in een aantal stappen naar een mogelijke diagnose, uitgaande van  de huidklachten. Tekst en beeld bieden vervolgens meer informatie over de aandoening en via links kan men zorgvuldig geselecteerde informatiesites raadplegen voor zowel patiënten als professionals. Op die manier kunnen diverse foto’s van huidziekten worden bekeken en vergeleken. Een A tot en met Z-register geeft toegang tot betrouwbare Nederlands en Engelstalige informatie over diverse huidaandoeningen.

Doelgroep

dermaWizard is ontwikkeld voor mensen met huidproblemen, maar is als zoeksysteem, diagnosehulp, plaatjesboek en naslagwerk ook heel handig voor huisartsen en dermatologen (in opleiding), co-assistenten, huidtherapeuten en andere zorgprofessionals die te maken hebben met patiënten met huidproblemen.

Probeer de app

De app is in februari gratis te gebruiken via Appeasy View (Android / iOS). Inlognaam: dermateam, wachtwoord: dermawizard. Onderstaande plaatjes zijn drie huidaandoeningen die volgens Gerwen te gebruiken zijn als testcases voor de app.

Daarnaast is de app te koop in de Play Store of Apple store.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.