Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling DeSeizoenen: ‘Wij omzeilen geen winstverbod’

Redacteur Zorgvisie
De advocaat van de Centrale Cliëntenraad stelt dat zorginstelling DeSeizoenen het winstverbod omzeilt en dat zorggelden onrechtmatig wegvloeien. DeSeizoenen weerspreekt deze aantijgingen. ‘Alle wet- en regelgeving wordt nageleefd’, aldus de zorginstelling.
Foto: Fotolia

‘Dat er zorggelden wegvloeien is pertinent onjuist’, stelt de zorginstelling. ‘Uit onderzoek dat externe partijen begin 2018 hebben uitgevoerd, is gebleken dat de huurovereenkomst en de dienstenovereenkomst die DeSeizoenen heeft met andere vennootschappen binnen haar groep, marktconform zijn.’

‘Zorgkwaliteit staat niet ter discussie’

Tevens is de governance van DeSeizoenen onderzocht door een onafhankelijke en externe expert. ‘In dit onderzoek is bevestigd dat de governance in lijn met wet- en regelgeving is. De Ondernemingskamer heeft vervolgens in april 2018 eveneens geoordeeld dat er geen aanleiding is om te veronderstellen dat er zorggelden wegvloeien. Daarnaast heeft de Ondernemingskamer vastgesteld dat de kwaliteit van zorg van DeSeizoenen niet ter discussie staat’.  Wel heeft de Ondernemingskamer een onderzoek bevolen naar de formele besluitvorming in het verleden rondom de verwerving van het vastgoed door een zustervennootschap van DeSeizoenen. De door de Ondernemingskamer benoemde onderzoeker heeft het onderzoek bijna afgerond en DeSeizoenen verwacht op korte termijn het definitieve onderzoeksrapport.

‘Vertrouwen in het onderzoek’

De zorginstelling reageert op het nieuws van Trouw. Hieruit kwam naar voren dat Hans Lohman, advocaat van de cliëntenraad, DeSeizoenen ervan verdenkt het winstverbod te hebben omzeild via onder meer een vastgoedconstructie. De NZa en de IGJ gaan zorginstelling DeSeizoenen onder de loep nemen, waarvan onder meer zorgondernemer Loek Winter aandeelhouder is. Merlijn Trouw, algemeen directeur van DeSeizoenen, heeft alle vertrouwen in de uitkomsten van het onderzoek. ‘Indien de NZa en de IGJ ook een onderzoek instellen naar DeSeizoenen, verlenen we daar uiteraard onze volledige medewerking aan. Ook deze uitkomsten zien we met het volste vertrouwen tegemoet. Het zou goed zijn als de focus van alle betrokkenen weer daar gelegd wordt waar die hoort: bij het organiseren en verlenen van goede begeleiding aan onze cliënten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.