Dichterbij snijdt strategisch in management

Gehandicaptenzorgorganisatie Dichterbij heeft na advies van de medezeggenschapsraad het besluit genomen om het management in de zorg te reduceren. 21 managers zijn boventallig geworden. Daarmee neemt het management af van 51,5 fte’s naar 32,3 fte’s.
Dichterbij snijdt strategisch in management
Foto: ANP XTRA Roos Koole

De reductie in management volgt uit de strategische koers die Dichterbij in september 2013 heeft vastgesteld. Woordvoerder Mascha Weijers legt uit. ‘Met het oog op de transitie hebben wij twee jaar geleden ervoor gekozen om ons op specialistische zorg met verblijf en specialistische en forensische zorg te richten. Onze extramurale tak hebben we overgedragen aan een aparte joint venture waarin we binnenkort samen met Assist zullen participeren. De beslissing om met minder managers verder te gaan heeft echter niet direct te maken met het afstoten van extramurale zorg. Die stap is eerder ingegeven door de te verwachten krimpende aantallen patiënten

0
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.