Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Dijsselbloem: ‘Verpleeghuizen waren in coronacrisis niet assertief genoeg’

Dat het kabinet-Rutte in het begin van de coronacrisis te weinig luisterde naar de verpleeghuizen, komt omdat deze instellingen ‘minder assertief, minder vocaal en minder georganiseerd zijn dan de ziekenhuizen’, vindt voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).
Jeroen Dijsselbloem Anp Robin Utrecht
Jeroen Dijsselbloem presenteert het eerste rapport van de Onderzoeksraad over het beleid van de autoriteiten in de eerste maanden van de coronacrisis. Foto: ANP Foto / Robin Utrecht
Premium

Die verhoudingen tussen care en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een nu vergeten belangrijke factor is het journaille. NOS stond elke avond voor een ziekenhuis te filmen en bracht consequent alleen het aantal ziekenhuis- en IC-opnamen. Dit ondanks verschillende pogingen om ze wakker te schudden. In mei 2020 konden we al uitrekenen dat het aantal slachtoffers voor de helft viel in verpleeghuizen en voor 15% op IC’s. Pas na enkele ingezonden artikelen in kranten kregen we de aandacht, mondjesmaat.

  3. Bijzondere verwoordingen vanuit de onderzoeksgroept die overigens een verder een belangrijk en leerzaam en behartigenswaardig rapport heeft opgeleverd. Maar om de VVT nu minder assertief te noemen? De ervaring was dat de cure en de care telkens vanuit een nevenschikking beschouwd werden en worden; door het ministerie, door de bewindslieden, door de toezichthouders en door de media. Je kunt wel assertief zijn, maar als er nergens geluisterd wordt, dan sta je als roepende in de woestijn. Wie moet zich dat dan nu aantrekken?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.