Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dimence en ZA&TNWT willen samenwerken

Zorgorganisaties Dimence en Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente (ZA&TNWT) willen gezamenlijk een klinische en deeltijdvoorziening opzetten voor mensen met geronto-psychiatrische problematiek. De bestuurders van beide organisaties hebben hiertoe een intentieverklaring getekend.
Dimence en ZA&TNWT willen samenwerken

De organisaties onderzoeken de komende periode de wenselijkheid en haalbaarheid van een klinische en deeltijdvoorziening voor diagnostiek en kortdurende behandeling van ouderen met geronto-psychiatrische problematiek. Ggz-aanbieder Dimence wil met de samenwerking kennis opdoen over het werken met deze specifieke doelgroep. Vanaf 2014 start Dimence namelijk met de bouw van een nieuwe locatie in Almelo waar ook met deze cliënten gewerkt zal gaan worden. “Dimence heeft een groot plan voor nieuwbouw in Almelo voor 2014”, vertelt directeur expertisecentrum en specialist ouderenzorg Ronald Bons van ZA&TNWT. “In afwachting van het moment dat zij kunnen starten met de bouw, willen ze al bij ons op het terrein ervaring opdoen. Daarom kijken we nu of we voor de zomer met een goed businessplan kunnen komen waarmee we samen verder kunnen met een deeltijdvoorziening voor geronto-psychiatrie.”

Businessplan

Volgens Bons ligt de basis voor de eventuele samenwerking met Dimence voor ZA&TNWT in een goede relatie. “Wij werken al heel lang samen met de Zwolse Poort, dat nu onder Dimence valt. We verwijzen over en weer en doen aan ketenzorg. Vandaar dat we graag gaan samenwerken op ons terrein met Dimence. We moeten wel eerst zien of het rendabel is voordat we verder gaan.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

ActiZ: ‘Verdubbel bouwimpuls care’

‘Bouwplannen nog te veel gericht op kortetermijndenken’

Bouwimpuls care zwaar overtekend

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.