Discussie risicoselectie laait op

Minister Edith Schippers (VWS) heeft maandagavond gereageerd op een open brief van student Daniël de Rijke, die risicoselectie in het systeem van zorgverzekeringen aan de kaak stelt. De Rijke is ex-kankerpatiënt en zegt dat hij vanwege zijn medische verleden door diverse zorgverzekeraars is afgewezen toen hij zich wilde aanmelden voor een aanvullende verzekering, omdat hij ook voor fysiotherapie verzekerd wil zijn.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Discussie risicoselectie laait op
Foto: VWS

Zijn wens heeft niets te maken met het feit dat hij vorig jaar kanker heeft gehad, schreef De Rijke aan Schippers. Hij is inmiddels genezen. Maar volgens hem houden verzekeraars er wel in negatieve zin rekening mee dat hij de ziekte heeft gehad, risicoselectie met andere woorden. De Rijke klaagde over de ‘medische selectie’ die verzekeraars zouden toepassen bij mensen die een aanvullende verzekering willen. Een van de verzekeraars zou de student zelfs als een ‘brandend huis’ hebben getypeerd.

Brief minister

Schippers wijst er in haar brief op dat er ook binnen de basisverzekering mogelijkheden zijn om fysiotherapie te krijgen,

0
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.