Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit jaar 28 miljoen voor Stimuleringsregeling E-Health Thuis

Bert Bukman
Voor 2019 is in de Stimuleringsregeling E-Health Thuis 28 miljoen euro beschikbaar. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verdeelt dit bedrag.
E-health Thuis
stock.adobe.com

De Stimuleringsregeling E-Health Thuis is bedoeld voor aanbieders van zorg of ondersteuning die het ouderen en chronisch zieken mogelijk moeten maken om langer thuis te blijven wonen. In totaal is er voor de regeling 90 miljoen euro beschikbaar. Voor 2019 gaat het om een bedrag van 28 miljoen euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verdeelt dit bedrag  Dit gebeurt op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Volgens de verantwoordelijke minister Hugo de Jonge van VWS zijn er in de praktijk nog te veel barrières om op grotere schaal met e-healthtoepassingen te gaan werken. ‘Ouderen en professionals hebben training nodig om te leren hoe ze de e-healthtoepassing kunnen gebruiken. Werkprocessen en inkoopcontracten vragen vaak om aanpassingen’, aldus de minister.

Voorwaarden subsidie E-health Thuis

Voorbeelden van activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen, zijn:

  • Projectmanagement, zoals het samenbrengen van partijen, monitoring en evaluatie;
  • Implementatie van het gebruik van e-health in werkprocessen en het organiseren van een duurzame bekostiging;
  • Communicatie en training/opleiding van professionals en cliënten;
  • Kennisdeling.

Alleen de aanvrager komt in aanmerking voor subsidie.

Subsidiabele kosten zijn onder meer personeelskosten, administratieve kosten, eenmalige aanschafkosten en kosten voor opleiding. De subsidie bedraagt 50 procent van de projectkosten. De overige kosten moeten de aanvrager en deelnemers zelf financieren. Het maximale subsidiebedrag is 750.000 euro.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.