Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Divisie zorg Eureko schrapt geen banen

Redactie Zorgvisie
Achmea en Agis hoeven geen banen te schrappen. Deze week maakte het moederbedrijf Eureko bekend dat 2500 banen verdwijnen bij zijn Nederlandse holding.

Het Nederlandse verzekeringsconcern Achmea Holding, onderdeel van de internationale financiële dienstverlener Eureko, schrapt 2500 banen. Maar dat treft niet de onderdelen Agis en Achmea, met de merken Zilveren Kruis, PWZ, DVZ en Groene Land. “Er is een uitzondering gemaakt voor de divisie Zorg”, zegt Eureko-woordvoerder Bert Rensen. De zorgverzekeraars zijn al efficiënter gaan werken bij de invoering van de Zorgverzekeringswet. Rensen: “Misschien verdwijnt er nog een baantje, maar de grootste klappen heeft de divisie Zorg al gehad.”

Agis nog zelfstandig

Agis is nog een zelfstandige divisie, met de merken Agis en Pro Life. Deze verwacht evenmin banenverlies. “Voor zover wij weten, heeft de reorganisatie bij ons geen gevolgen”, zegt woordvoerster Esther van Doorne. Ook Agis heeft eerder al veel banen geschrapt.

‘Weinig gedwongen ontslagen’

Rensen benadrukt er zo min mogelijk gedwongen ontslagen vallen bij Eureko. “We gaan voor herplaatsing van deze mensen, binnen of buiten het bedrijf.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Agis koopt het beste zorg in

Achmea start programma voor klanten Icare en Evean

Schultz directeur zorginkoop Achmea

‘Zorgverzekeraar kan niet overleven’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.