Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dode bij brand verpleeghuis Valkenswaard

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Bij een brand in verpleeg- en verzorgingshuis Kempenhof in Valkenswaard is een 80-jarige bewoner om het leven gekomen.
Dode bij brand verpleeghuis Valkenswaard

De brand ontstond woensdagavond laat in de kamer van het slachtoffer. Wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend, zo liet de politie vandaag weten.

Ontruimd

Door de brand moesten 34 kamers worden ontruimd. De bewoners zijn elders in het tehuis ondergebracht. De ambulancedienst heeft ter plaatse bewoners en personeel gecontroleerd. Enkele personen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze mogelijk rook hadden ingeademd. Er hoefde niemand te worden opgenomen. De bewoners kunnen door rook- en roetschade voorlopig niet terug naar hun eigen kamer. De Kempenhof verwacht dat de schoonmaak nog een week duurt.

Kempenhof biedt plaats aan 94 mensen met een lichamelijke chronische aandoening en behoefte aan terminale zorg. Ook zit er in het pand een verzorgingstehuis met plaats voor 50 personen. (anp)

Lees ook:

Vrouw zwaargewond door brand bij Cordaan

Negen zwaargewonden door brand Geinsche Hof

Doden door brang in ggz-instellingen Rivierduinen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.