Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Dode’ patiënt Maasziekenhuis is springlevend

Redactie Zorgvisie
BOXMEER - Een man die als gevolg van een kijkoperatie zou zijn overleden in het Boxmeerse Maasziekenhuis, is springlevend. Dat heeft directeur Ruud Verreussel van het Maasziekenhuis verklaard.

Ook van het verhaal over een recent sterfgeval van een baby’tje, waarvan anoniem melding was gemaakt, blijkt niets te kloppen aldus Verreussel.

Onderzoek

Onlangs stelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek in naar het ziekenhuis in Boxmeer. Daarbij wordt ook gekeken naar de twee sterfgevallen die in een anonieme brief waren gemeld. Die meldde de overleden baby en de dode na een kijkoperatie aan de slokdarm.

Bevindingen

De inspectie wil niet zeggen of de bevindingen van het ziekenhuis kloppen. “Het onderzoekt loopt nog”, zei een woordvoerster. Het Maasziekenhuis raakte eind maart in opspraak nadat De Telegraaf berichtte dat er door problemen binnen de afdeling chirurgie drie patiënten om het leven waren gekomen. Ook zouden er bij enkele tientallen patiënten complicaties zijn opgetreden na een operatie. “We waren toen al bezig met het nemen van maatregelen en het oplossen van de situatie”, zegt de ziekenhuisdirecteur daarover.

Duister

Verreussel zegt dat het er alle schijn van heeft dat iemand zijn ziekenhuis zwart wil maken, maar hij weet niet wie er achter zit. “Op dit moment tast ik nog volledig in het duister”, aldus Verreussel. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.