Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Doden door fouten bij trombosezorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Per jaar overlijden 25 mensen omdat er fouten zijn gemaakt in de trombosezorg. Dat blijkt uit een lijst die is opgemaakt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Doden door fouten bij trombosezorg

Sinds oktober vorig jaar kreeg de inspectie 69 meldingen van incidenten. Uit onderzoek van het VPRO-radioprogramma Argos blijkt dat dat het vooral fout gaat door het verkeerd gebruik van antistollingsmiddelen of slechte communicatie tussen de zorgverleners. Het gaat op veel plaatsen mis: in ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische instellingen of thuis bij de patiënt die onder controle staat van een trombosedienst.

Trombosezorg

In Nederland laten ongeveer 400.000 patiënten regelmatig hun bloed prikken om de INR-waarde te bepalen, een maat voor de stolling. Aan de hand daarvan wordt de medicatie vastgesteld. (anp)

Lees ook:

Samenwerking intrombosezorg moet beter

Miljoenen besparen in trombosezorg dankzij ict

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.