Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doden na haperende AED’s

Door haperende AED's, apparaten die een elektrische schok moeten geven bij een hartstilstand, zijn doden gevallen. Bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is daarover een aantal meldingen binnengekomen. De AED’s deden het niet op het moment dat dat nodig was. De elektrische schok bleef uit.
Doden na haperende AED's

De inspectie ontving de afgelopen maanden diverse incidentmeldingen van fabrikanten van AED’s. Deze meldingen gaan over het uitblijven van de vereiste “shock” met soms dodelijke afloop voor de betreffende patiënt. Naar aanleiding van de ontvangen meldingen heeft de inspectie besloten om de bij haar bekende fabrikanten aan te schrijven met de vraag gebruikers nogmaals te wijzen op het belang van bovengenoemde punten. ‘De inspectie maakt uit deze meldingen op dat er onduidelijkheid is over de wijze van  het gebruik van de  AED, het al dan niet opvolgen van het gestelde in de desbetreffende Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en de mate en wijze van het door de fabrikant voorgeschreven preventief onderhoud van dergelijke AED’s.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.