Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dreigend tekort in Bossche thuiszorg

Redactie Zorgvisie
Cliënten van de thuiszorg in de regio Den Bosch blijven in de zomervakantie wellicht verstoken van huishoudelijke hulp. Dat meldt het Brabants Dagblad. Thuiszorginstelling Vivent kan niet garanderen dat er in juli en augustus genoeg vakantiekrachten zijn.

Vivent heeft de problemen in een brief aan cliënten kenbaar gemaakt. En vraagt in dat schrijven ook om hulp: “Mocht u in de familie- of kennissenkring medewerkers weten, neem dan contact op”.

Nijpend personeelstekort

Meer thuiszorginstellingen proberen in de eigen gelederen te werven. Want het personeelstekort lijkt deze zomer nijpender dan ooit. Niet alleen bij Vivent en niet alleen in de huishoudelijke zorg. Ook als het gaat om verpleging en verzorging. “Het is erger dan andere jaren”, aldus onder anderen Wouter van Soest van Thuiszorg Brabant Noord-Oost.

Structureel probleem

Een structureel en groeiend probleem is dat enerzijds het aantal hulpvragen toeneemt en anderzijds er krapte op de arbeidsmarkt is. “Het is roeien met de riemen die we hebben”, zegt ook Eric Hardy van Zorggroep Elde in het Brabants Dagblad. “Het kan voorkomen dat de we mensen niet direct kunnen helpen.”

Week zonder hulp

Vivent probeert afspraken te maken met cliënten. “Wat is echt nodig en wat kan even wachten, vragen we dan. Soms spreken we af dat cliënten het een week zonder huishoudelijke hulp doen”, aldus locatiemanager Yvonne Zonnenberg. (Brabants Dagblad)

Lees ook:

Kabinet vergeet arbeidsmarkt

Links:

Vivent

Stichting Thuiszorg Brabant Noord-Oost

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.