Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dreigende dwangsom voor zorglocatie Charis

Zorglocatie Charis biedt zulke onverantwoorde zorg dat een dwangsom moet worden opgelegd. Die uitzonderlijke maatregel is volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg nodig om eindelijk verbeteringen af te dwingen. Dit meldt de Volkskrant.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg bezocht de instelling het afgelopen jaar drie keer, na aanhoudende klachten van familieleden. De inspectie vindt dat de kwaliteit van zorg bij Charis ernstig bedreigd wordt. Er is onder meer sprake van onvoldoende deskundig personeel en cliënten hebben onvoldoende zeggenschap over hun eigen leven. Verder is er sprake van belangenverstrengeling van het bestuur en de directie.

Aanwijzing Bussemaker

In augustus heeft staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid op advies van de inspectie, een aanwijzing gegeven aan Charis. De inspectie meent nu dat een dwangsom noodzakelijk is omdat bij een nieuw bezoek de problemen niet waren opgelost. Het ministerie van Volksgezondheid heeft volgende week een gesprek met Charis. Als blijkt dat er geen vorderingen zijn gemaakt, volgt de dwangsom. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

IGZ geeft aanwijzing aan zorglocatie Charis

VWS: ‘Bezuiniging inspectie is juist uitbreiding’

Zorginstellingen vaker verrast door inspectie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.