Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie finalisten voor V&VN Zorgaward 2009

Uit de aanmeldingen voor de V&VN Zorgaward 2009 zijn drie finalisten met goede voorbeelden van vernieuwing in de zorg gekozen. Bij de selectie is gekeken naar het nut voor de cliënt én de toepasbaarheid door andere verzorgenden.
Drie finalisten voor V&VN Zorgaward 2009

De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. De uitreiking is op 6 oktober tijdens de Dag van de Verzorging in de Blokhoeve te Nieuwegein.

De jury, bestaande uit Mike Lenderink (V&VN Verzorgenden), Wendie Zwarst (regiocoördinator V&VN) en Monique Verkerk (V&VN) heeft uit de genomineerden, na huisbezoek, de finalisten uitgekozen.

Wonen als thuis

Verzorgenden Fokje, Ellie en Ypie Agricola zijn als zelfstandigen de kleinschalige woonvoorziening Westersypen in Scharsterbrug gestart. Hier kunnen zij de kwaliteit van te bieden waar zij voor staan (vraag- en belevingsgericht). Er wonen 8 dementerende bewoners als thuis.

Verwenzorg Apeldoorn

Anette Mandemaker, GGNet in Apeldoorn, geeft met haar verwenzorg bewoners van de psychiatrische instelling persoonlijke aandacht en warme betrokkenheid. Veel mensen die langdurig zijn opgenomen krijgen dit niet meer of onvoldoende.

Gesloten, maar toch open

Het motto van dit project van Nikki Visser, De Beukenhof uit Loosdrecht, onderdeel van Inovum is: een gesloten afdeling, maar toch de vrijheid om te gaan, staan en lopen waar je wil. Bewoners zonder Zweedse banden, domotica-oplossingen en een protocol hoe je omgaat met domotica vormen de basis. (venvn.nl)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.