Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie nieuwe bestuurders bij GGZ Nederland

Met ingang van 1 juli heeft het bestuur van GGZ Nederland drie nieuwe bestuursleden. Het gaat om Roel Verheul, Jitske Teeuwisse en Jaap Fransman. Dat werd op de Algemene Ledenvergadering van GGZ Nederland bekend.
Drie nieuwe bestuurders bij GGZ Nederland

Roel Verheul komt van PTC De Viersprong en is psycholoog en hoogleraar persoonlijkheidsstoornissen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij wil het belang van de ggz over het voetlicht brengen en zich naast het werk voor de Viersprong ook inzetten voor de hele ggz. Jitske Teeuwisse komt van Verslavingszorg Noord Nederland. Teeuwisse wil meer aandacht genereren voor transgenerationele problematiek. Veel van de huidige ggz-patiënten hebben kinderen en als de ggz daarvoor nu geen aandacht voor heeft zijn zij de patiënten van de toekomst. Jaap Fransman is van HVO-Querido. De psycholoog heeft aan de wieg gestaan van OGGZ en ziet het als een taak om binnen GGZ Nederland de verbinding tussen langdurende zorg en de zorg binnen de RIBW-alliantie te verbeteren.

Bestuur

Sybren Bangma (Dimence), Joke van Lonkhuijzen (GGZ inGeest), Rob van der Plank (NPI), Jos Poelmann (Forum GGZ Nijmegen), Jos Rietveld (Accare) en Roxanne Vernimmen (Altrecht) blijven in het bestuur. Sybren Bangma is door het bestuur benoemd als vice-voorzitter.

Vertrekkende bestuurders

Vier vertrekkende bestuursleden hebben op de ledenvergadering afscheid van GGZ Nederland genomen. Hans Goeman heeft namens de RIBW Alliantie vier jaar in het bestuur gezeten. “Goeman heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan de verbinding tussen GGZ Nederland en de RIBW Alliantie”, aldus de Algemene Ledenvergadering. Hij gaat binnenkort met pensioen. Richard Janssen verlaat het bestuur omdat hij is overgestapt van GGZ Mondriaan naar Altrecht. Gerrit-Jan Vos verlaat het bestuur al na twee jaar omdat hij de branche verlaat. Hij begint binnenkort als lid van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis. “Met een heel eigen geluid was hij een welkome aanvulling van het bestuur”, merkt de Algemene Ledenvergadering op. Ten slotte neemt de ledenvergadering afscheid van Wouter van Ewijk. Hij maakte vier jaar deel uit van het bestuur, waarvan twee jaar als vicevoorzitter. Inmiddels is hij lid van de raad van bestuur van het VUmc. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Jos de Beer vertrekt bij GGZ Nederland

GGZ Nederland en ZN: akkoord over voorschotten

GGZ Nederland tevreden over aantal aanmeldingen voor EPD-aanbesteding

GGZ Nederland komt niet aan een miljard overschrijding

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.