Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie nieuwe bestuursleden bij VGN

Mark van Dorresteijn
Henk Kouwenhoven, Gertrude van den Brink en Bart Groeneweg zijn per 9 november 2012 benoemd tot leden van de raad van bestuur van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). De vacatures ontstonden nadat de zittingstermijnen van Rob de Jong, Hetty de With en Pieter de Kroon waren geëindigd.
Drie nieuwe bestuursleden bij VGN

Tegelijkertijd is de termijn van Heleen Dupuis, de huidige VGN-voorzitter, verlengd met nog eens drie jaar.

Kouwenhoven

Henk Kouwenhoven heeft ruime ervaring in de zorg, waarvan de laatste vijf jaar in de gehandicaptenzorg. Sinds 2010 is hij lid raad van bestuur van de Amsterdamse zorginstelling Cordaan, waar hij ooit begon als directeur kwaliteit en innovatie.

Van den Brink

Gertrude van den Brink is sinds 2012 bestuurslid bij Middin, de gehandicaptenzorginstellling die tot voor kort nog Steinmetz | de Compaan heette. Daarvoor was ze lange tijd directeur-bestuurder bij NSDSK, wat maakt dat ook Gertrude de gehandicaptenzorg door en door kent. Van den Brink: ‘De zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking staat onder grote druk. Het is extra belangrijk om als organisaties samen om te trekken. Binnen de VGN doen wij dat. Wij staan sterk door verschillen te benutten en de verbinding te zoeken. Daar draag ik graag aan bij.’

Groeneweg

Bart Groeneweg is ook geen onbekende in de zorg. Sinds 2010 is hij bestuurder bij de Zwolse gehandicaptenzorginstelling Trajectum-zorg. Daarvoor werkte hij onder andere als manager bij Altra jeugdzorg en onderwijs en was hij bestuurder bij Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland. Groeneweg: ‘Voor de VGN breekt opnieuw een (politiek) woelige periode aan. De leden van de VGN en vooral ook onze cliënten worden in de komende periode met talloze nieuwe wetten, maatregelen en eisen geconfronteerd. Ik vind het daarom belangrijk om iets extra’s te doen, om in nauwe samenwerking tussen bestuur en bureau, koersvast rechtuit te blijven varen met als blijvend doel: het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg en opkomen voor al onze cliënten, zodat zij een volwaardige plek in onze samenleving kunnen behouden.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Cordaan)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.