Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Driekwart zorg wordt ouderenzorg’

Mark van Dorresteijn
Toekomstige verpleegkundigen moeten erop voorbereid zijn dat 75 procent van het werk ouderenzorg zal zijn. Dat stelt Marieke Schuurmans, lector ouderenzorg bij Hogeschool Utrecht (HU) in een lezing op het 4th European Nursing Congress.
‘Driekwart zorg wordt ouderenzorg’

Het voorbereiden van toekomstige verpleegkundigen op het toenemende aandeel van ouderenzorg in het beroep is belangrijk volgens Schuurmans: “Ik zie dat studenten weinig interesse hebben in ouderen. Maar door hun blik te veranderen, kunnen we ze enthousiasmeren. Door ouderen niet als een bron van problemen te zien, niet alleen te focussen op de ziekten en beperkingen. Maar juist ook door te kijken naar de mogelijkheden van mensen, kunnen studenten en ouderen samen bijdragen aan nieuwe ideeën en oplossingen.”

Ziekenhuisopnamen

Ziekenhuisopnamen bij oudere mensen hebben volgens Schuurmans vaak een drastisch en moeilijk herstelbaar functieverlies tot gevolg. “We onderzoeken hoe we dat kunnen voorkomen. Zelfstandigheid is niet alleen goed voor het welzijn van mensen, maar ook voor vermindering van de zorgvraag.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Wethouder wil Haagse ouderenzorg verbeteren

Betere maaltijd maakt ouderenzorg goedkoper

‘Zorginstelling zelf verantwoordelijk bij pestgedrag ouderen’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.