Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duitse beroepsvereniging wil register foute artsen

Mark van Dorresteijn
Marburger Bund, de grootste Duitse beroepsvereniging voor artsen, wil een centraal register waarin de namen van probleemartsen worden opgeslagen. Het systeem moet waarschuwingen afgeven om gevallen als Jansen Steur te voorkomen.
Aquarel van de omstreden neuroloog Jansen Steur
Aquarel van de omstreden neuroloog Jansen Steur - Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

‘We moeten voorkomen dat patiënten door beroepsonwaardige artsen worden beschadigd’, stelde voorzitter Rudolf Henke van de vereniging. ‘Het mag niet zo zijn dat ziekenhuizen eerst een Google-speurtocht moeten ondernemen naar de handel en wandel van artsen. De deelstaatsministeries en het artsenregister moeten onmiddellijk in staat zijn informatie te geven over problematische gevallen. Daarom moeten we de data op een centraal punt bundelen.’

Groot tekort aan artsen

Volgens patiëntenvereniging Deutsche Stiftung Patientenschutz kon Jansen Steur ongehinderd in Duitsland werken door het grote tekort aan artsen. Ziekenhuizen nemen bijna iedereen aan die zich aanbiedt. ‘Omdat ze niet aansprakelijk zijn, controleren ze ook niet met wie ze te maken hebben’, aldus directeur Eugen Brysch.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.