Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Duizend medewerkers weg bij Careyn

Zorgorganisatie Careyn gaat 650 voltijdbanen schrappen, wat betekent dat duizend werknemers hun baan verliezen. Careyn schrapt de banen omdat de organisatie 25 miljoen euro moet bezuinigen. Het is onduidelijk hoeveel mensen gedwongen ontslagen worden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Duizend medewerkers weg bij Careyn

Op haar site geeft Careyn een overzicht van wat de reorganisatie voor ieder bedrijfsonderdeel betekent. Voor de sectie Wonen met Zorg, waaronder 13 verzorgings- en verpleeghuizen vallen, gaat het om een besparing van circa 14 miljoen euro. Dit is te wijten aan het scheiden van wonen en zorg, waarbij verzorgingshuizen langzaam leeglopen. Een tweede pijnpunt is de tariefkorting op de verpleeghuiszorg in 2014. Om de bedrijfsvoering efficiënter te organiseren worden facilitaire zaken zoals schoonmaak en technisch onderhoud slimmer georganiseerd en zo veel mogelijk uitbesteed.

Dagactiviteitencentra

Ook de dagactiviteitencentra hebben te maken met veranderingen en kortingen op de financiering. De nieuwe

1
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. En over een paar jaar weer miljoenen nodig voor promotie-acties om mensen zo gek te krijgen om voor een baan in de zorg te kiezen ,de zorg die er vanaf nu niet meer prat op kan gaan dat ze baanzekerheid biedt.Tegelijkertijd gaan we weer richting economische groei, dus (HBO)studenten gaan geen studieschuld opbouwen voor een baan met weinig baangarantie,maar kiezen voor een andere studie met meer perspectief.
    Penny-wise pound-foolish beleid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.