Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duurzame kwaliteit

Goede en toekomstbestendige zorg garanderen: dat kunt u niet alleen. Of u nou bestuurder, manager, verplegende of verzorgende bent, maakt niet uit. De verbetering van dementie- en chronische zorg vereist een goede wisselwerking tussen de medewerkers op de werkvloer, managers en bestuurders. Slechts in samenwerking brengt u innovaties tot stand en slaagt u erin om de kwaliteit van zorg duurzaam te verbeteren.

Dat besef is het fundament onder de ‘dubbelspecial’ over Zorg voor Beter, een print uitgave geproduceerd door de redacties van Zorgvisie en Nursing/TvV (bestel). Zorgvisie belicht kwaliteit en innovatie in de chronische en dementiezorg vanuit het perspectief van bestuurders, managers en beleidsmakers. Nursing/TvV kijkt met de blik van verplegenden en verzorgenden naar dezelfde thema’s. Hopelijk ervaart u bij het lezen dat de interactie tussen deze perspectieven meerwaarde oplevert.

Concrete vragen: hoe zorgt u voor meer werkplezier van medewerkers, kwaliteit van zorg, zorgproductie en doelmatigheid? Hoe kunt u innovaties tot stand brengen? En hoe houdt u geboekte resultaten vast?

“Het is de kunst om bevlogenheid te blijven koppelen aan goede bedrijfsvoering.” Aldus slaat een manager de spijker op de kop. Pik goede ideeën van verplegenden en verzorgenden op, ondersteun hun enthousiasme en laat hen een concrete rol spelen bij vernieuwingen. Als de werkprocessen goed zijn georganiseerd, volgt succes als vanzelf. Een voorbeeldje: de eendagsdiagnose dementie van Team290 leidt tot meer doelmatigheid en hogere kwaliteit van zorg. Het is klantvriendelijker en verloopt voor alle betrokkenen sneller en plezieriger.

Het is de taak van bestuurders om de voorwaarden te scheppen waarbinnen de organisatie en haar medewerkers en managers zich ontwikkelen en innoveren. Zie hiervoor de innovaties die in deze online special staan. Als u verlegen zit om ideeën, leest u deze printuitgave dan eens van achteren naar voren, al of niet met de bril van een Nursing-lezeres op de neus. Opdat u plezierig samenwerkt aan duurzame kwaliteit.

Ruud Koolen, hoofdredacteur

Links:

Dossier Zorg voor Beter

special zorg voor beter nabestellen >>

www.zorgvisie.nl

www.nursing.nl

www.tvv.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.