Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dwangsom voor negen instellingen om jaardocument

Mark van Dorresteijn
Bij negen zorginstellingen gaat een dwangsom van 1000 euro per week lopen omdat zij op 29 september 2010 niet hebben voldaan aan hun plicht het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2009 aan te leveren. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vandaag bepaald.
Dwangsom voor negen instellingen om jaardocument

Instellingen die vorig jaar ook een last onder dwangsom opgelegd kregen, moeten nu 2000 euro per week betalen. De dwangsommen lopen maximaal tien weken.

Last onder dwangsom

De IGZ legde op 31 augustus 2010 aan 24 zorginstellingen een last onder dwangsom op omdat zij het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2009 op die datum ten onrechte niet of niet volledig hadden aangeleverd bij het CIBG. De instellingen kregen vier weken de tijd (de zogenoemde begunstigingstermijn) om alsnog aan hun plicht te voldoen.

Herzien of voldaan

Voor twee instellingen is het op 31 augustus 2010 genomen besluit herzien. Dit betekent dat aan deze instellingen met terugwerkende kracht geen last onder dwangsom is opgelegd. Dertien instellingen hebben inmiddels volledig aan hun verplichting voldaan.

Jaardocument

Instellingen die verzekerde zorg leveren, moeten een toelating hebben op grond van de Wet toelating zorginstellingen. De toelating brengt een plicht tot verantwoording met zich mee. Met het jaardocument leggen zorginstellingen deze verantwoording af en geven zij inzicht in hun prestaties. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Overzicht instellingen met een dwangsom (PDF)

Lees ook:

Inspectie vordert dwangsommen om jaardocument

IGZ vordert dwangsommen om jaardocument

Inforay maakt jaardocumenten zorg toegankelijk

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

1 REACTIE

  1. Een Jaardocument in dit ICT-Tijdperk 2011 is een druk op de knop. Waar hebben we het over ? Iedere ZorgInstelling/Bedrijf kan in het begin van het Jaar ( 2011 ) al een Jaarverslag publiceren over de resultaten over het afgelopen jaar. Zie Multi-Nationals, die het in Januari 2011 al kunnen publiceren hoe de resultaten waren.
    Het heeft allemaal te maken met hoe heb je je Organisatie georganiseerd !
    Politiek wijs de KvK ( Kamer van Koophandels) op hun verantwoordelijkeheid naar de samenleving !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.