Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

‘E-health geeft vrijheid, privacy en zekerheid’

Het gebruik van e-health geeft cliënten de regie terug over hun eigen leven. Zij ervaren meer vrijheid, privacy en zekerheid. Dat bleek tijdens een werkbezoek van Koningin Maxima aan een echtpaar dat dankzij e-health en domotica thuis kon blijven wonen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘E-health geeft vrijheid
Foto: Martijn de Vries

Het werkbezoek van Máxima is gericht op het Futurelab voor de zorg van Focus Cura. Heb lab is bedoeld om innovatieve zorgoplossingen en technieken te bedenken, ontwikkelen en test waardoor chronisch zieken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Tijdens het bezoek maakte de koningin ook kennis met de slimme pleister waarmee cliënten gemeten kunnen worden en de Patienthub, een virtuele plek waar artsen en patiënten met elkaar in contact kunnen treden.

Zelfstandigheid terug

Meneer en mevrouw Moret zijn 79 en 77 jaar oud en ontvangen sinds het najaar van 2011 minimaal drie uur ondersteuning van thuiszorgorganisatie Beweging 3.0.

1
69

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Altijd wel opmerkelijk om te lezen dat ‘ouderen’ geen idee zouden hebben hoe allerlei ‘nieuwe’ zaken werken. Dat heeft veel minder met ouderdom dan met belangstelling te maken. Ik heb zelf veel familieleden van dik in de 70 en in de 80 die volop van tablets en computers gebruikmaken en dat gaat probleemloos. Dat leren ze gewoon van hun kleinkinderen. Daarnaast is er ook een aantal in de familie die er niets van WIL snappen en niets doet. Dat was 25 jaar geleden ook al zo toen ze nog veel jonger waren met andere zaken waar ze ook niets van begrepen of wilden begrijpen, de reden is doorgaans ‘te veel moeite’ en zelf stil blijven zitten. Het is dus vooral ook een mentaliteitskwestie, dat zou wel eens wat beter voor het voetlicht mogen komen. Heel veel ouderen zijn prima in staat nieuwe dingen te leren, soms duurt het wat langer maar als je wilt gaat dat best.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.