Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘E-health geeft vrijheid, privacy en zekerheid’

Mark van Dorresteijn
Het gebruik van e-health geeft cliënten de regie terug over hun eigen leven. Zij ervaren meer vrijheid, privacy en zekerheid. Dat bleek tijdens een werkbezoek van Koningin Maxima aan een echtpaar dat dankzij e-health en domotica thuis kon blijven wonen.
‘E-health geeft vrijheid
Foto: Martijn de Vries
Premium

Het werkbezoek van Máxima is

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Altijd wel opmerkelijk om te lezen dat ‘ouderen’ geen idee zouden hebben hoe allerlei ‘nieuwe’ zaken werken. Dat heeft veel minder met ouderdom dan met belangstelling te maken. Ik heb zelf veel familieleden van dik in de 70 en in de 80 die volop van tablets en computers gebruikmaken en dat gaat probleemloos. Dat leren ze gewoon van hun kleinkinderen. Daarnaast is er ook een aantal in de familie die er niets van WIL snappen en niets doet. Dat was 25 jaar geleden ook al zo toen ze nog veel jonger waren met andere zaken waar ze ook niets van begrepen of wilden begrijpen, de reden is doorgaans ’te veel moeite’ en zelf stil blijven zitten. Het is dus vooral ook een mentaliteitskwestie, dat zou wel eens wat beter voor het voetlicht mogen komen. Heel veel ouderen zijn prima in staat nieuwe dingen te leren, soms duurt het wat langer maar als je wilt gaat dat best.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.