E-health geeft vrijheid, privacy en zekerheid’

Het gebruik van e-health geeft cliënten de regie terug over hun eigen leven. Zij ervaren meer vrijheid, privacy en zekerheid. Dat bleek tijdens een werkbezoek van Koningin Maxima aan een echtpaar dat dankzij e-health en domotica thuis kon blijven wonen.
‘E-health geeft vrijheid
Foto: Martijn de Vries

Het werkbezoek van Máxima is gericht op het Futurelab voor de zorg van Focus Cura. Heb lab is bedoeld om innovatieve zorgoplossingen en technieken te bedenken, ontwikkelen en test waardoor chronisch zieken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Tijdens het bezoek maakte de koningin ook kennis met de slimme pleister waarmee cliënten gemeten kunnen worden en de Patienthub, een virtuele plek waar artsen en patiënten met elkaar in contact kunnen treden.

Zelfstandigheid terug

Meneer en mevrouw Moret zijn 79 en 77 jaar oud en ontvangen sinds het najaar van 2011 minimaal drie uur ondersteuning van thuiszorgorganisatie Beweging 3.0.

1
55

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.