Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘E-health moet speciaal keurmerk krijgen in ggz’

Annelies Vermeulen
"Als e-health een speciaal keurmerk krijgt, verbetert met die methodes de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg, krimpen wachtlijsten en worden kosten bespaard." Dat zegt Marc Verbraak, klinisch psycholoog en inhoudelijk directeur van HSK Groep, in een artikel in het Financieele Dagblad.
'E-health moet speciaal keurmerk krijgen in ggz'

“E-health is bij uitstek geschikt om ingezet te worden tijdens behandeltrajecten in de psychische gezondheidszorg”, schrijft Verbraak. “Waar alleen face-to-face-consulten met een psycholoog plaatsvinden, kunnen tot wel vijf face-to-face-consulten vervangen worden door een bit-to-bit-consult.”

Keurmerk

Een kanttekening bij deze ontwikkeling moet volgens Verbraak wel worden geplaatst. “Een wildgroei aan hobbypsychologen en doe-het-zelflijstjes moet worden voorkomen. De overheid moet een speciaal keurmerk hanteren waarbij de kwaliteit van e-health wordt gewaarborgd. Het moet namelijk een aanvulling zijn op bestaande behandelingen, uitgevoerd door een deskundig psycholoog en niet zozeer een vervanging van bestaande behandelingen waarbij de computer de rol van de psycholoog overneemt.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Windesheim en Novay zoeken deelnemers voor e-healthproject

Britse ziekenhuizen gaan werken met e-health cloudprogramma

Minister Schippers dwingt e-health af

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.