Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eelco Damen van Cordaan reageert op kritiek

Zorgbestuurder Eelco Damen van zorgorganisatie Cordaan heeft op de lokale zender AT5 gereageerd op kritiek op zijn instelling. Hij erkent dat de geboden zorg bij Cordaan soms tekortschiet.
Eelco Damen van Cordaan reageert op kritiek

Tegenover AT5 verklaart Damen: “De twee incidenten waar u op doelt zijn inderdaad verschrikkelijk en hadden nooit mogen gebeuren. Er gebeuren soms dingen in de zorg waarvan wij vinden dat die niet deugen. Maar die komen ook elders voor.”

Verdrinkingsdood

De incidenten betroffen de verdrinkingsdood van een bejaarde man die was weggelopen uit een gesloten afdeling van een verpleegtehuis in Slotervaart. En een groepsverkrachting in een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Thuiszorgmedewerkers

Over de thuiszorgmedewerker die met de kritiek naar de lokale zender is gestapt, zegt Damen: “Het is bijzonder dat deze thuiszorgmedewerker kritiek heeft op een verpleegtehuis waar zij zelf nooit is geweest. Zo communiceren we toch niet met elkaar.” Op de vraag van de reporter of Damen de persoon in kwestie zelf al had gebeld, moest hij negatief antwoorden. Het rapport over de verdronken man in Slotervaart verschijnt begin september. Cordaan heeft toegezegd om in ieder geval de conclusies daarvan openbaar te maken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Huidskleur is geen selectiecriterium bij Cordaan’

‘Onderbezetting oorzaak van incidenten bij Cordaan’

Cordaan bespaart half miljoen op investering

Damen noemt uitlatingen Aghina ‘onzin’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.