Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Eén op de vijf zorgmedewerkers verlaat werkgever

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De uitstroom van medewerkers bij zorgaanbieders is zo gigantisch dat deze de instroom grotendeels tenietdoet. Werkgevers moeten meer werk maken van goed werkgeverschap, adviseert de commissie Werken in de zorg aan de minister van VWS. ‘Het is dweilen met de kraan open.’
regeldruk schrappunten
Foto: iStock
Premium

Buikpijn kreeg minister Hugo de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Blij met de observaties van de commissie Terpstra!
   Zorgthuisnl heeft vanaf dag 1 opgeroepen om niet alleen op nieuwe instroom in te zetten, maar vooral op het dichtzetten van de achterdeur om de verdere uitstroom te voorkomen. Het gaat dan om het anders organiseren van de zorg. Om die reden heeft Zorgthuisnl ook gekozen om binnen het arbeidsmarktprogramma zich vooral op die onderdelen te richten die gericht zijn op de achterdeur. Helaas past dat minder goed bij het beleid van deze minister dus moet er telkens gevochten worden om een beetje geld om die projecten voortgang te bieden. ook nu is nog onduidelijk of binnen de monomane opstelling van VWS daar wel ruimte voor is.
   En Zorgthuisnl is ook blij met de erkenning van de eerdere oproepen om meer middelen voor de wijkverpleging en zorg thuis. daar zal de grootste groep ouderen opgevangen moet worden in hun komende zorgvraag. De zorg in verpleeghuis is belangrijk en verdient extra investeringen maar de verpleeghuiszorg is wel de laatste schakel in de zorgketen. Dus investeer in zorg thuis!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.