Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eenzijdig loonbod cao VVT dreigt

De leden van werkgeversorganisaties ActiZ en BTN hebben op hun ledenvergaderingen besloten om over te gaan tot een eenzijdig loonbod voor de cao VVT. BTN en ActiZ vragen de vakbonden nog één keer aan de onderhandelingstafel. Komen zij er niet uit, dan gaan de zorgorganisaties over tot een eenmalige extra uitkering aan de werknemers.
Eenzijdig loonbod cao VVT dreigt

Branchevereniging ActiZ schrijft in een persverklaring: “Om toch na te gaan of er nog een mogelijkheid is om een cao af te sluiten, nodigen ActiZ en BTN de vakbonden uit voor een ultieme poging om uit de impasse te komen. In dat overleg moeten de laatste geschilpunten worden overbrugd. Lukt dat niet, dan zullen de werkgevers de eenzijdig bepaalde loonbetaling in december uitkeren.” Het gaat dan om een uitkering van 1 procent over het salaris van maart tot en met december 2010. En dan zullen de bonden komend jaar een uitnodiging ontvangen voor nieuw cao-overleg.

Salaris

Na het laatste cao overleg in september bleven nog geschilpunten over, waarbij het salaris het voornaamste breekpunt bleek. De werkgevers boden een structurele loonsverhoging van 2,5 procent over een periode van twee jaar; de bonden eisten een verhoging van 3,5 procent structureel. Daarnaast werden bonden en werkgevers het niet eens over de leeftijdsdagen. Het leeftijdsverlof zal vervangen worden door een ‘persoonlijk levensfasebudget’. Punt van discussie hierbij is of werknemers mogen kiezen hoe zij dit budget inzetten: in vrije uren, voor de levensloopregeling of in geld. De werkgevers willen dat werknemers daarin zelf kunnen kiezen, de vakbonden willen dat niet. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Onderhandelingen cao VVT lopen opnieuw vast

‘Verslechtering cao VVT leidt tot leegloop’

Partijen willen overleg cao VVT hervatten

Abvakabo gebruikt Hyves in strijd cao VVT

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met d

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.