Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Eerste tranche Asscher-gelden verdeeld

De eerste verdeling van de zogenoemde Asscher-gelden is bekend. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft twee landelijke en zes regionale sectorplannen gefinancierd. Hiermee moeten de arbeidsmarktproblemen die ontstaan door de bezuinigingen op de zorg worden verzacht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Eerste tranche Asscher-gelden verdeeld
Foto: ANP Photo

Minister Lodewijk Asscher heeft in de eerste tranche 100 miljoen euro uitgetrokken en de zorgaanbieders hebben zelf 100 miljoen euro bijgelegd. Van de 100 miljoen van SZW is binnen de sectorplannen 32,5 miljoen uitgegeven aan mobiliteitstrajecten en ‘Van-werk-naar-werktrajecten’ en 67,5 miljoen is besteed aan scholing en instroom. De globale verdeling tussen de sectoren is daarbij als volgt: 62 procent voor de verpleging, verzorging en thuiszorg, 25 procent voor de gehandicaptenzorg en 13 procent voor de geestelijke gezondheidszorg. Van het regionaal uitgegeven budget is het grootste gedeelte naar de Brabantse zorgwerkgeversorganisatie Transvorm gegaan, bijna tien miljoen euro. Een andere organisatie met

0
192

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.