Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

eHealth Builder voor ggz gelanceerd

Mark van Dorresteijn
Zorgaanbieders Online komt met een eHealth Builder voor ggz-instellingen.
eHealth Builder voor ggz gelanceerd

Met de eHealth Builder kunnen formulieren, lessen en modules worden gemaakt die gekoppeld worden aan de dagelijkse behandelpraktijk en online worden aangeboden. Het is ook mogelijk om audiovisueel materiaal toe te voegen.

Antes als eerste gebruiker

Zorgorganisatie Antes is als eerste gestart met de eHealth Builder. Antes-onderdeel Sprink, voor basis ggz en generalistische ggz, heeft het afgelopen jaar een aantal interventies in gebruik genomen. ‘We hebben de nieuwste interventie “Blijvend in Balans” door de eHealth Builder kunnen voorzien van interactieve oefeningen. Op die manier kunnen we de gebruiker op een leuke en aantrekkelijke manier voorzien van de benodigde kennis. Ondersteund door een digitale omgeving met dagboek, signaleringsplan en doelenoverzicht, hebben we een zeer bruikbaar e-healthprogramma ontwikkeld’, aldus Corine Vuijk, e-healthontwikkelaar bij Antes.

Open standaard

Bij het maken van de eHealth Builder is uitgegaan van open standaarden en open source. Op die manier kunnen instellingen en uitgevers die e-healthcontent maken deze op allerlei manieren inzetten en hergebruiken. De module heeft als primaire doelstelling het professioneler, goedkoper en toegankelijker maken van content voor gebruik in de ggz.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.