Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Eigen risico voor huisartsenzorg in keten was foutje van Klink

Het bezuinigingsvoorstel van demissionair minister Ab Klink om huisartsenzorg in de keten voor chronische aandoeningen onder het eigen risico te brengen, was een foutje. Tijdens het bezuinigingsdebat gisterenmiddag bleek het voorstel een ‘communicatiefout’ tussen Klink en zijn ambtenaren te zijn.
Eigen risico voor huisartsenzorg in keten was foutje van Klink

Op het lijstje bezuinigingsvoorstellen dat Klink gisteren in de Kamer verdedigde, stond ook het plan om huisartsenzorg onder het eigen risico te laten vallen. Het zou dan specifiek om huisartsenzorg gaan die geleverd wordt in een van de nieuwe ketens voor chronische aandoeningen, zoals diabetes en COPD.

LHV

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) kwam al in ’t geweer tegen dit voorstel. De LHV schreef in een brief aan de Tweede Kamer: “Zoals de minister zelf in zijn concept ontwerpbesluit schrijft, zal deze maatregel niet leiden tot een hogere opbrengst omdat chronische patiënten zoveel andere zorg gebruiken dat zij hun eigen risico al volmaken.” Een chronisch patiënt zou dus per definitie zijn eigen risico kwijt zijn als deze maatregel zou zijn ingevoerd. De maatregel verdween gisteren echter snel van tafel toen bleek dat Klink de maatregel nooit had willen voorstellen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Moties in aantocht over pgb-stop

Kamer blokkeert eigen bijdrage paramedische zorg

Demissionair kabinet gaat flink besparen op zorg

Paramedici demonstreren in Den Haag

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. ik geloof daar niets van stomme foutje’s maken hoe kan dat nou. ben blij dat hij toch nog een beetje wakker is geschud hij moet eens ophouden hij heeft toch zelf voor die post gekozen met eigen bijdrage hij wordt zelf nog eens eigen bijdrage en peter dit gaat te ver ja de overheid is ook de schuldige want zij weten niet waar ze over praten zieke mensen croniche en gehandicapten die kosten al handen vol geld peter.

  2. Lees alle reacties
  3. Ach, een foutje moet kunnen. Dat heeft iedereen wel eens. Hij heeft zo veel onderwerpen dat er altijd iets tussendoor kan glippen.
    Bedenk je een dat je op zijn post zit. Er moet bezuinigd worden, maar eenieder in de zorg roept vervolgens dat het op zijn specifieke gebied niet kan. Er is altijd weerstand, omdat er altijd nadelen te noemen (of soms te verzinnen) zijn aan een plan om zorg goedkoper en tegelijk beter te maken. En ook; sommige plannen van de overheid zijn goed, maar doordat zorginstellingen misbruik van de situatie gaan maken zijn de uitkomsten niet naar wens. Is dan de overheid de schuldige? Nee, toch.

  4. Dat krijg je er nou van, het niet weten waar je het over hebt en dan stomme foutjes maken die weer heel veel schrik te weeg hebben gebracht. Of was het geen foutje en is het er nu iopeens wel een? Wie zal het zeggen. Deze meneer die alles over laat aan zijn ambtenaren, die dan weer maatregelen bedenken onder de koffie,en deze dan vervolgens weer fout terug spelen, die meneer is Minister en schuift de snel verzonnen maatregel weer vlug op een communicatiefout. O,wat zou ik graag eens even direct communiceren met Klink, wedden dat we geen communicatie-probleempjes krijgen, ik zal heel duidelijk zijn……….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.