Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Einde aan splitsing verpleeghuis na overname

Insula Dei Huize Kohlmann, organisatie voor Wonen, Zorg en Dienstverlening in Arnhem neemt 68 plaatsen over van Attent Wonen Welzijn Zorg in Arnhem. Hiermee komt een einde aan de tweedeling van verpleeghuis Insula Dei in Arnhem. De officiële overdracht vindt per 1 januari 2011 plaats.
Einde aan splitsing verpleeghuis na overname

Het gaat om plaatsen in een verpleeghuis in Arnhem. Zowel Insula Dei als Attent verhuren daar verpleeghuiskamers. Deze situatie stamt nog uit 2004 toen een bestuurlijke fusie tussen beide zorgorganisaties afketste. “Insula Dei en Attent zouden gaan fuseren, maar dat ging niet door”, zegt woordvoerder Ingrid Damen. “Er was echter al wel een nieuwe locatie gebouwd en 68 bewoners en een aantal medewerkers van Attent zijn toen naar deze nieuwbouw verhuisd. Toen de fusie niet doorging, leverde dit een nogal bizarre situatie op.”

Tweevoud

Momenteel moet namelijk nagenoeg alles in tweevoud gebeuren zoals twee begrotingen, twee exploitaties, twee afspraken met het Zorgkantoor, twee ict-systemen, twee klachtenprocedures, twee opnameprocedures enzovoorts. Verder stellen de afdelingshoofden twee planningen samen voor de dienstroosters van de medewerkers van Insula Dei Huize Kohlmann en Attent. In de toekomst kunnen deze en veel meer werkzaamheden tot op directieniveau in enkelvoud gebeuren. “De cliënten zullen profiteren van de tijdwinst die zorgmedewerkers en bijvoorbeeld facilitaire medewerkers door de overname boeken”, aldus Damen. “De personeelsleden hoeven bijvoorbeeld niet meer te wisselen van protocol, afhankelijk van de zorgorganisatie waar de cliënt onder valt. De werknemers vallen nu allemaal onder Insula Dei Huize Kohlmann. Verder kunnen cliënten met alle vragen terecht bij de leidinggevenden van Insula Dei Huize Kohlmann. Dit zal de kwaliteit van zorg en de aandacht voor de bewoners verhogen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NMa: fusies leiden niet tot stijging zorgkosten

SCP: ‘Zorg in verpleeghuis is gehaast’

Ervaringen verpleeghuisbewoners online beschikbaar

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.