Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eke Zijlstra beoogd voorzitter KNGF

Mark van Dorresteijn
Eke Zijlstra wordt in de algemene vergadering van 14 december aanstaande voorgesteld als beoogd voorzitter van het bestuur van het KNGF, het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie. Dit maakt het bestuur van het KNGF bekend.
Eke Zijlstra beoogd voorzitter KNGF

Als de leden akkoord gaan, wordt Zijlstra de opvolger van Bas Eenhoorn. Hij is acht jaar lang voorzitter geweest. Hij vertrekt wegens het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd.

Eke Zijlstra

Zijlstra is sinds mei 1998 bestuursvoorzitter van Atrium MC. Per 1 november neemt hij hier afscheid als bestuursvoorzitter. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van GGZ Oost-Brabant, vicevoorzitter van de NVZ en bekleedde de in Groningen en Tilburg opgeleide jurist verschillende directiefuncties in de zorg. “Het besturen zit in mijn bloed. Ik krijg graag de kans om aan deze gedreven en professionele vereniging mijn bijdrage te leveren. Binnen het veranderende landschap in de zorg is het voor mij een ultieme uitdaging om ervoor te zorgen dat fysiotherapie die plek behoudt binnen de samenleving die het verdient”, aldus Eke Zijlstra.

Bas Eenhoorn

Na een periode van acht jaar bij het KNGF neemt Bas Eenhoorn in december officieel afscheid. Eenhoorn: “Ik heb een geweldige tijd gehad als bestuursvoorzitter. Het afscheid laat mij dan ook niet onberoerd. Ik heb veel ontwikkelingen binnen het vakgebied van dichtbij meegemaakt en ik heb mogen bijdragen aan de verdere verdieping en wetenschappelijke onderbouwing van ons vak.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.