Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Elektronisch voorschrijven is nu al nuttig’

Annelies Vermeulen
Het is zeer risicovol om geneesmiddelen voor te schrijven zonder geautomatiseerd systeem dat direct interacties en mogelijke contra-indicaties signaleert. Dat dit systeem nog lang niet dekkend is, doet daar niet aan af, schrijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op medischcontact.nl.
'Elektronisch voorschrijven is nu al nuttig'

Medisch Contact schreef eerder dat elektronisch voorschrijven nog voorbarig is. De Inspectie voor de Gezondheidszorg reageert daarop door te zeggen dat het nu al nuttig is.

Invoeringsmaatregelen

“Natuurlijk zijn er nog tal van invoeringsmaatregelen noodzakelijk en bestaat er een verschil in de mate waarin artsen nu al in staat zijn om elektronisch voor te schrijven. Maar dat huisartsen daar nog onvoldoende toe in staat zouden zijn, bestrijden wij. Zij beschikken nagenoeg allemaal over een elektronisch patiëntendossier en hebben de mogelijkheid om elektronisch voor te schrijven. Dit per 1 januari 2012 verplichten, is dan ook een logische maatregel. Dat ligt anders voor bijvoorbeeld artsen die werkzaam zijn in ziekenhuizen en verpleeghuizen. De inspectie gaat met hen na wat per 1 januari 2012 gerealiseerd kan zijn. Dat geldt ook voor andere groepen artsen”, schrijft Jan Vesseur, project-hoofdinspecteur patiëntveiligheid en zorg-ICT bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. “Daar waar elektronisch voorschrijven nog onvoldoende is doorgevoerd, verwacht de inspectie concrete initiatieven om dit zo snel mogelijk te realiseren. Dit bepaalt ook de wijze waarop de inspectie zal handhaven vanaf 2012.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Inspectie wil alleen nog elektronisch voorschrijven

‘Elektronisch voorschrijven van medicijnen verplicht’

De Tjongeschans gaat elektronisch voorschrijven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.