Elisabeth-TweeSteden bewijst ongelijk NZa

Voor het tweede jaar op rij blijft de prijsstijging van het fusieziekenhuis Elisabeth-TweeSteden ver onder het landelijk gemiddelde. Daarmee bewijst het ziekenhuis volgens bestuurder Bart Berden het ongelijk van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Die verwacht dat door de fusie de prijzen juist gaan stijgen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Elisabeth-TweeSteden bewijst ongelijk NZa

De NZa verraste in april met het bericht dat zes van de dertien fusies van ziekenhuizen nooit hadden mogen plaatsvinden. De autoriteit noemde hierbij het Elisabeth Ziekenhuis-TweeSteden in Tilburg. De zorgautoriteit berekende aan de hand van simulaties dat de prijzen tenminste 28 procent zouden kunnen toenemen bij het ziekenhuis.

Berekeningen

Nieuwe cijfers bewijzen het tegendeel, zegt bestuursvoorzitter Bart Berden. ‘We hebben onze accountant de cijfers laten doorreken en de prijstoename ten opzichte van 2014 is slechts 0,2 procent. Dat is veel minder dan het gemiddelde in de markt (1,15 procent) en veel minder dan de simulatie van de NZa. Ten

0
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.