Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Elke klas telt zeven jonge mantelzorgers’

Een op de vier jongeren groeit op met een langdurig ziek gezinslid. Elke gemiddelde klas telt zeven jonge mantelzorgers. Dat stelt Mezzo, de organisatie die opkomt voor de belangen van mantelzorgers, aan de vooravond van de Dag van de Mantelzorger. Die dag wordt donderdag gehouden.
'Elke klas telt zeven jonge mantelzorgers'

Mantelzorgers zijn mensen die voor een ziek of gehandicapt familielid zorgen. Jonge mantelzorgers hebben vaak een andere jeugd door die zorgtaken dan leeftijdsgenoten. Zo voelen ze zich vaker verantwoordelijk voor anderen, en hebben ze meer zorgen, stelt Mezzo. De organisatie wil dat hiervoor meer aandacht komt. Donderdag worden de jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

CDA pleit voor pgb bij mantelzorg

Mezzo waarschuwt voor financiële overbelasting

Wetswijziging maakt flexibel verlof mantelzorgers mogelijk

Mantelzorgers meten overbelasting op website

3 REACTIES

  1. Zeer regelmatig geven gemeentes mantelzorgers in hun gemeente een pluim. zoek op: ‘gemeentelijke mantelzorg pluim’ de hoeveelheid resultaten zegt genoeg. Daarnaast is het logisch dat veel zorg in stilte geleverd wordt omdat vooral in huiselijke kring geboden wordt. Volgens mij is het vooral zaak dat de ontvangers van mantelzorg hun waardering uit spreken voor de hulp die ze ontvangen, dat bevredigd echt…
    @ Rinie: Wel knap van je dat je een artikel met een mooie boodschap direct besmet met jouw sneer naar managers. Dit is denk niet de juiste plaats om je punt te maken. Heel fijne dag gewenst!

  2. Lees alle reacties
  3. Mantelzorgers zijn de kleine en grote helden die vaak in stilte en met weinig waardering en erkenning onbetaalbare zorg leveren.Iets meer aandacht en begrip in de werelden waar ze hun andere taken en rollen moeten vervullen zou niet meer dan terecht zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.