Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ella Kalsbeek nieuwe voorzitter LHV

Sarah Berends
Ella Kalsbeek is per 24 juni voorzitter van de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV). Zij volgt Steven van Eijck op, die na de maximale bestuurstermijn van acht jaar afscheid neemt.
Ella Kalsbeek nieuwe voorzitter LHV
Foto: Vincent Boon

Ella Kalsbeek (1955) is sinds 2007 voorzitter van de raad van bestuur van Altra, een instelling voor jeugdzorg en speciaal onderwijs in Amsterdam. Daarvoor was zij ruim vijftien jaar lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer en bekleedde de functie van staatssecretaris van Justitie in het tweede kabinet Kok. ‘Het voorzitterschap van de LHV ligt mooi in het verlengde van wat ik de afgelopen jaren heb gedaan; dichtbij de praktijk, maar ook strategisch en op landelijk niveau’, aldus Kalsbeek.

Kalsbeek

‘In Ella Kalsbeek hebben wij een uitstekende opvolger gevonden van Steven van Eijck, met een goed overzicht over het zorgveld en de belangrijke ontwikkelingen die daar nu plaatsvinden’, zegt Stella Zonneveld, voorzitter van de commissie bestuursopvolging van de LHV.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.