Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Elmer Mulder VUmc krijgt half miljoen afkoopsom

Elmer Mulder, die in augustus werd ontslagen als topman van het Amsterdams Universitair medisch centrum (VUmc), heeft een afkoopsom gekregen van een half miljoen euro. Dat blijkt uit het recent gepubliceerde jaarverslag van het VUmc.
Elmer Mulder VUmc krijgt half miljoen afkoopsom
Foto: NFU

Inclusief zijn reguliere salaris verdiende Mulder in totaal ruim 7 ton. Hiermee was de voormalig topman de bestbetaalde ziekenhuisbestuurder in het land. Vorig jaar kwam de oud-topman van het Amsterdamse ziekenhuis in opspraak nadat het ziekenhuis omstreden televisiecamera’s op de spoedeisende hulp had geplaatst. Ook wist hij geen raad met de aanhoudende problemen en ontstane conflicten binnen het ziekenhuis.

9 REACTIES

 1. Een gewone simpele burger gooien ze voor 10 procent van het criminele vergrijp van Mulder in de cel.
  En zo zit dit hele land in elkaar. Old boys network.
  Wedden dat hij een onderhandse deal heeft gemaakt met Reinoud Oerlemans; dat komt nog boven op die 7 ton; moet kunnen in de zorg; Schippers heeft toch geen weet van wat zich in de zorg afspeelt.

 2. Lees alle reacties
 3. Heb grondige hekel aan die logge grote instanties, waarbij je geen overzicht in het hele gebeuren kunt houden!
  Daar zijn ze in Nederland zo aan het vooroplopen, dat ze in 2007 heeeeeeeel erg zijn gaan opbreken. Namelijk de banken moesten globaal gaan en door buitenlandse multinationals over laten nemen(aldus onze wererldburger Bos)
  Daar zijn we met koude kermis van thuisgekomen!
  Daarom pleit voor een kleinschalig zorgbeleid.
  En uiteraard ook goede lonen, maar geen excessieve beloningen, die er gelijk als in de handel ook verdiend moesten worden

 4. en weer een korte niet wetenschappelijke reactie van CZ( natuurlijk CZ) dat ze in China stomazakjes gaan kopen voor 17 cent. weer alleen de blik van CZ op korte termijn en maar winst maken. Spullen uit China zijn heel vaak bespoten met diverse chemicalien( lekker zeg!). Hoe zijn daar de arbeidsomstandigheden??? Wat doe je met onze eigen werknemers en fabrieken? Waarom niet een langer doordacht transparant en wetenschappelijk gefundeerde aanpak ipv steeds quick en dirty? De bekende strategie zoalls CZ hanteerde bij europsyche daarna gevolgd door anderen

 5. aankomend ha: je hebt helemaal gelijk. en in dat perverse dbc systeem liften ook nog andere instanties mee die bakken geld kosten. Dus naast achterlijke hoge bonussen bovenop de te hoge salarissen ook nog dat te dure persverse dbc-systeem.

 6. Een half miljoen omdat hij de boel heeft verkloot. Daar moet een verpleegkundige al gauw een jaar of 15 voor werken en als die de boel verkloot, dan volgt alleen een schop onder de achterste. Ik dacht dat ik nergens meer van zou opkijken.

 7. We hebben ooit de combinatie van belastingheffing en arbeidsdeling uitgevonden om te zorgen dat mensen die belasting betalen daarvoor effectieve, door professionals geleverde diensten voor terugkrijgen. Als professionele zorg te duur is, komt dat niet door het salaris dat de uitvoerder verdient, maar door de hele kolom daarboven, waarin de salarissen hoger worden naar mate professionals minder doen voor de patiënt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.