Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elsinga vertrekt met bonje bij Achmea

MAARSSEN - Einte Elsinga vertrekt na ruim anderhalf jaar als directeur zorginkoop van Achmea. De reden is een “verschil van inzicht”.

Elsinga trad voorjaar 2005 bij Achmea aan als directeur zorginkoop. Met wie en waarover hij nu van inzicht verschilt, wil de woordvoerder van de zorgverzekeraar niet kwijt. “Uit piëteit met Einte en de organisatie lijkt het me beter daar verder niets over te zeggen.” Elsinga zelf wil evenmin reageren.

Vijftien miljoen

Ook bij zijn vorige baan, als bestuurder van het Groene Hart Ziekenhuis, vertrok Elsinga al na anderhalf jaar. Achmea Zorg maakt roerige tijden door. In oktober meldde ZorgVisie dat de verzekeraar maandelijks vijftien miljoen euro verliest. De zorgverzekeraar heeft sinds enkele maanden een nieuwe directievoorzitter, Jeroen van Breda Vriesman.

In de breedte

Wat Elsinga nu gaat doen, is onbekend. Bij zijn vertrek uit het Groene Hart Ziekenhuis zei de voorlichtster dat een functie meer in de breedte, dus bij een zorgverzekeraar, hem meer aansprak dan een functie in de diepte als ziekenhuisdirecteur. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Premiegevecht kost verzekeraars 60 miljoen

Zorgverzekeraar Achmea imiteert Pyrrhus (weblog)

Premieoorlog: 4000 banen op de tocht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.