Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Emergis kiest in tweede instantie voor PSYGIS

Mario Gibbels
Ggz-instelling Emergis heeft onlangs het EPD PSYGIS van PinkRoccade geïmplementeerd. Bestuursvoorzitter Leen van Leersum vertelt hoe ze in Goes tot deze keuze zijn gekomen en of Emergis nog aan de gezamenlijke aanbesteding van GGZ Nederland gaat meedoen.

Waarom heeft Emergis voor PSYGIS gekozen?

“Het is het bekende verhaal, je stelt een longlist op. Vervolgens blijft er een shortlist over van vier leveranciers en toen is bij ons de keuze gevallen op het EPD van ChipSoft. Iedereen was het eens met deze keuze: de ondernemingsraad, de cliëntenraad, de medische staf. We zijn vervolgens gaan onderhandelen met ChipSoft en er vervolgens niet uit gekomen.”

Waarom niet?

“Het leek wel of ChipSoft niet zo geïnteresseerd was. Ze zouden pas een half jaar na het ondertekenen van het contract kunnen beginnen met de implementatie. Zoveel tijd hadden wij echter niet omdat het systeem waar wij mee werkten, niet meer onderhouden werd.”

En toen?

“We hebben toen de shortlist er weer bij gepakt en vervolgens is de keuze gevallen op PSYGIS van PinkRoccade.”

PSYGIS heeft bij de pakket-vergelijking van Gartner een onvoldoende gescoord. Geen spijt?

“Nee helemaal niet. De belangrijkste constatering van Gartner is dat alle pakketten nog niet voldoen aan het referentiekader EPD van GGZ Nederland. Iedereen moet aan de bak, PinkRoccade ook. Het voordeel van PinkRoccade is dat ze marktleider zijn en dus voldoende massa hebben om te investeren in PSYGIS.”

PSYGIS is inmiddels geïmplementeerd. En, tevreden?

“Zeker. Al zijn er natuurlijk altijd mensen die wat mopperen omdat dingen ineens anders werken.”

Gaat Emergis nu nog meedoen aan de gezamenlijke aanbesteding van GGZ Nederland?

“Daar zijn we nog over aan het nadenken. Het hangt ook af van de kosten die ermee gemoeid zijn. Belangrijkste winst bij een dergelijke aanbesteding is dat het de ggz de mogelijkheid biedt om de achterstand die de sector heeft op ict-gebied ten aanzien van bijvoorbeeld de banken in te lopen. Als groep van instellingen kun je meer eisen stellen ten aanzien van het EPD en je kunt natuurlijk ook scherper onderhandelen over de prijs. De zes instellingen die nu al meedoen leggen al behoorlijk wat gewicht in de schaal, zeker omdat er een aantal grote instellingen bij zitten.”

Maar jullie hebben net een contract afgesloten met PinkRoccade?

“Ons contract met PinkRoccade heeft een looptijd van vier jaar, dus het zou voor ons pas ingaan in 2013. Maar we denken er nog over na.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.