Epd-overzicht ggz: grote verschillen tussen branches

Adviesbureau Beter Healthcare heeft net als vorig jaar voor Zorgvisie een epd-overzicht ggz samengesteld. Dit jaar is voor het eerst een onderscheid gemaakt tussen verschillende branches binnen de ggz. Dit levert interessante inzichten op.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ggz
Production Perig / stock.adobe.com

De Nederlandse ggz-sector is heterogeen van aard. Binnen de sector zijn verschillende branches. Naast de ggz-instellingen zijn er bijvoorbeeld organisaties gericht op forensische zorg, regionale instellingen voor beschermd wonen, psychiatrische afdelingen van ziekenhuizen en een groot aantal kleinschalige praktijken. Elke branches heeft zijn eigen specifieke kenmerken. In hoeverre zijn deze verschillen te herkennen in het marktaandeel van de epd-leveranciers in deze branches?

Ggz-instellingen

Het merendeel van de medewerkers in de Nederlandse ggz is werkzaam in een ggz-instelling. In deze branche verdeelt de top-5 van leveranciers onderling vrijwel de gehele epd-markt. Binnen de top-5 vonden dit jaar weinig verschuivingen plaats. Dit

0
2330

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.