Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EPD-vergelijking GGZ Nederland: ‘Een project met vraagtekens’

Mario Gibbels
GGZ Nederland heeft het adviesbureau Gartner de opdracht gegeven om de verschillende EPD’s voor de ggz met elkaar te vergelijken. Na de eerste ronde blijken er nieuwkomers en afvallers.

Richard Makarawung, directeur IGN Automatisering

“Op 30 juni hebben wij per mail de uitslag vernomen dat we niet meegenomen worden in de volgende fase. Er is geen motivatie verzonden waarom IGN niet bij de vier geselecteerde leveranciers zit. Verder is het een vreemde zaak dat van de acht benaderde leveranciers geëist wordt dat de beantwoording moet geschieden op basis van een operationele versie van de applicatie maar dat ervoor PinkRoccade, omdat het verreweg de grootste leverancier is, een uitzondering wordt gemaakt. Het bestaande PSYGIS zou op geen enkele manier een kans hebben gemaakt, terwijl de nieuwe applicatie nog in ontwikkeling is. Men had derhalve ook van de andere leveranciers kunnen vragen naar de nieuwe ontwikkelingen. Kortom, een project met vraagtekens, waarbij gestreefd wordt naar een beperking van het aantal leveranciers op een manier die niet de onze is.”

Jorge Guimarães, CEO Alert

“Het klopt dat Alert de ggz-markt op wil. We zijn echter niet de eerste fase doorgekomen doordat Gartner alleen informatie heeft opgevraagd van software die al geïmplementeerd is. Daarvoor geldt dat de dbc-bekostiging hierin nog niet is opgenomen. Dat is echter wel het geval in de nieuwe versie die binnenkort uitkomt en die ook al is getoond in Tilburg en Den Bosch. We hopen daarom nog zeker mee te kunnen doen aan de EPD-aanbesteding van GGZ Nederland.”

Siemens Healthcare

“Wij willen inderdaad de ggz-markt op. Ons EPD Soarian is breed inzetbaar en de krachtige worklflowengine is ook bruikbaar voor andere sectoren behalve de ziekenhuissector. In de volgende ronde gaat Gartner ziekenhuizen interviewen waar al met Soarian gewerkt wordt. Dat zullen de twee ziekenhuizen in Nederland zijn en een Amerikaans ziekenhuis waar een Nederlandse arts werkzaam is.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.