Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Erasmus MC geeft patiënten telefoon mee

Redactie Zorgvisie
Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam geeft patiënten tijdelijk een speciale telefoon mee als ze extra lang op hun afspraak met de dokter moeten wachten. Ze kunnen zo even een blokje om, zonder dat ze gevaar lopen dat hun beurt voorbijgaat. Het Erasmus MC wil zo de klantvriendelijkheid bevorderen.

Het gaat om een proef, die deze week begint, zo heeft het ziekenhuis woensdag bekendgemaakt. Het ziekenhuis heeft 24 ‘polifoons’ aangeschaft. Het idee is afkomstig van een medewerkster. Ze deed mee aan een prijsvraag van het ziekenhuis waarbij medewerkers konden meedenken over manieren om de service aan patiënten te verbeteren. Volgens het ziekenhuis is het uiteindelijk de bedoeling dat spreekuren volledig volgens planning verlopen, zodat mensen niet meer extra hoeven te wachten op hun beurt. (ANP)

Lees ook:

Spoedposten verkorten wachttijd acute zorg

Betere planning leidt tot kortere wachttijd

St. Jans Gasthuis wil af van wachttijden

Kwart van ziekenhuizen heeft te lange wachttijd

1 REACTIE

  1. De meeste clienten hebben al een mobieltje. Een idee is om je clienten in een prettige ontvangst-ruimte te ontvangen en een kop koffie/thee aan te bieden met een krantje en/of tijdschrift en met prettige achtergrondmuziek en/of een videoruimte met een keuzemenu!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.