Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC opent poli radiotherapie in St. Franciscus Gasthuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Radiotherapeuten uit het Erasmus MC gaan spreekuur houden in een nieuwe radiotherapie polikliniek in het Sint Franciscus Gasthuis.
Erasmus MC opent poli radiotherapie in St. Franciscus Gasthuis

Patiënten die tijdens hun kankerbehandeling radiotherapie nodig hebben, krijgen hiermee hun eerste gesprek en controleafspraak met de radiotherapeut in het ‘eigen’ Sint Franciscus Gasthuis. De bestraling zelf vindt plaats in het Erasmus MC, locatie Daniël den Hoed.

Samenwerkingsverband

Op de polikliniek radiotherapie in het Sint Franciscus Gasthuis werken de behandelend arts en de radiotherapeut in nauw overleg. De samenwerking tussen beide ziekenhuizen maakt deel uit van een langer bestaand samenwerkingsverband rondom de behandeling van mensen met kanker. Ze zeggen het belangrijk te vinden om de oncologiezorg van verschillende specialisten naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Volgens een woordvoerder levert die nieuwe werkwijze de ziekenhuizen geen financieel voordeel op. Ze investeren juist in de verbetering van kwaliteit en service. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Sint Franciscus Gasthuis vindt Nationale Zorg Jaarprijs

AD: Sint Franciscus beste ziekenhuis

Radiotherapeutisch centrum bereikt hoogtepunt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.