Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC vergroot aanpak seksueel geweld

Het Erasmus MC en diverse Rotterdamse organisaties hebben deze week afspraken gemaakt over de aanpak van seksueel geweld in de regio. Het umc heeft hiertoe samen met gemeente Rotterdam, politie Rotterdam en Forensisch Artsen Rotterdam-Rijnmond (FARR) het convenant voor het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Rotterdam ondertekend.
seksueelgeweld400.jpg

Het convenant houdt een vernieuwende samenwerking van vijf jaar in. De partijen werken al sinds 2009 samen in hun strijd tegen seksueel geweld. Komend najaar volgt een andere mijlpaal: de opening van een nieuwe locatie van het Centrum Seksueel Geweld in Rotterdam. Daar kunnen mensen, die kort geleden een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt, dag en nacht terecht.

Centrum Seksueel Geweld
In het centrum kunnen slachtoffers medische, psychologische en forensische hulp krijgen. Het doel is te voorkomen dat zij op verschillende plekken hulp moeten zoeken en iedere keer opnieuw hun verhaal moeten doen. Goede eerste opvang door specialisten verkleint het risico op medische problemen en psychische klachten aanzienlijk. Bovendien vergroot het de pakkans van daders.

Dossier Kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.