Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC verkoopt analysedienst Crosslinks

Crosslinks, een onderneming binnen de afdeling Bioinformatica van het Erasmus MC, gaat zelfstandig verder. Het Erasmus MC kondigde de management buy-out donderdag aan.

Crosslinks is een spin-off onderneming van de afdeling Bioinformatica van het Erasmus MC. Frans van der Meché, directeur van de Erasmus MC Holding, vindt de verzelfstandiging een ‘nieuw voorbeeld van onze succesvolle early-exit-strategie, waarbij we ondernemingen die zich in de markt weten te bewijzen, onmiddellijk verzelfstandigen’. Voor Peter van der Spek, hoofd van de afdeling Bioinformatica, is de transactie de voltooiing van een business development project.

Pionier

De bioinformatica afdeling biedt artsen en onderzoekers ondersteuning bij de analyse van genomics en proteomics data door kennis van moleculaire biologie te combineren met IT-expertise en de ontwikkeling en integratie van software. Daarnaast is Crosslinks pionier op het gebied van molecular imaging van biomarkers. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Verkoop J.H. Jansenziekenhuis ketst af

IJsselmeerziekenhuizen verkoopt locatie Emmeloord

Slotervaart in openbare verkoop

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.