Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus rondt grootste epd implementatie ooit af

Het Erasmus MC heeft vrijdagmiddag om 13.00 uur het nieuwe elektronisch patiëntendossier in gebruik genomen. Dit is de grootste implementatie van een epd die de Nederlandse zorg ooit kende.
voetelinkdavid400.jpg

Vanaf vandaag worden alle gegevens over de duizenden patiënten van het Erasmus MC in het systeem HiX van leverancier ChipSoft geregistreerd. Alle bestaande data zijn automatisch overgezet. Het Erasmus MC verhuist medio 2018 naar een nieuw ziekenhuis. Het elektronisch patiëntendossier is een voorbereiding op de nieuwe manier van werken in het nieuwe ziekenhuis.

Voetelink
David Voetelink, lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, is trots op de honderden medewerkers die de afgelopen maanden hebben geholpen bij de inrichting van HiX. ‘Ik ben trots op de duizenden collega’s die de laatste zeven weken zijn geschoold in het werken met HiX. Dit is het grootste implementatieproject van een elektronisch patiëntendossier dat de Nederlandse zorg tot nu toe heeft gekend. Onze medewerkers hebben zich, naast al hun andere werkzaamheden, het werken met HiX eigen gemaakt. En alles is binnen de afgesproken tijd gerealiseerd. Ik vind dat een indrukwekkende prestatie.’

Dossier epd
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.