Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Espria en STMG uit elkaar

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De overnamegesprekken tussen STMG en Espria zijn op niets uitgelopen. Dat melden beide partijen vandaag.
Espria en STMG uit elkaar
Foto: Stockxchng

Stichting Thuiszorg Midden Gelderland hoopte de unit Verzorging & Verpleging als zelfstandige organisatie onder te brengen bij de Espria-holding.

STMG

Het STMG-bestuur liet begin oktober weten de organisatie te willen opsplitsen om zoveel mogelijk werkgelegenheid te kunnen behouden. Ook wil de organisatie daarmee de continuïteit van de zorg zeker stellen. Naast het afsplitsen van de unit Verzorging & Verpleging wilde de organisatie de unit Jeugdgezondheidszorg onderdeel laten uitmaken van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden.

Espria

STMG en Espria stellen dat ze geen overeenstemming konden bereiken over de condities waaronder een overname zou kunnen plaatsvinden. Hierop wordt geen nadere toelichting gegeven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.